Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Interview Muntz met Wilders komt op internet

Home

(Novum) - Het interview dat programmamaker Rob Muntz maandag met Geert Wilders heeft, komt op internet te staan. Geïnteresseerden kunnen het dan tegen betaling bekijken. "De tv-stations zoeken het maar even uit", zegt Muntz.

Programmamakers Rob Muntz en Paul Jan van de Wint hebben begin volgende week een drie uur durend interview met Geert Wilders. Dat is het resultaat van een overleg op woensdag tussen Muntz, Van de Wint en Wilders. Muntz was boos omdat Wilders in zijn film 'Fitna' ongevraagd een fragment uit een gesprek tussen Muntz en de vermoorde cineast Theo van Gogh had gebruikt.

Aanvankelijk wilde Muntz een geldschikking. Maar zijn collega Paul Jan van de Wint kwam op het idee van het interview. "Wilders heeft niet eerder een interview van die lengte gegeven", zegt Van de Wint. Muntz is ook tevreden met het exclusieve interview. "Niemand krijgt de kans om Wilders zo lang te interviewen. En via de rechter had ik er uiteindelijk misschien maar vierhonderd euro uit kunnen slepen."

Het duo roept iedereen die vragen aan Wilders heeft, deze naar hen te sturen per e-mail. Volgens Van de Wint waren woensdagnacht enkele uren na de bekendmaking al honderden vragen gestuurd.

Waar het interview wordt gehouden, is nog niet bekend. "Geert Wilders zoekt een geschikte locatie", zegt Van de Wint. Ook is nog niet bekend hoeveel geld ervoor wordt gevraagd. "We gaan er geen enorm bedrag voor vragen. En misschien verkopen we het later nog aan een tv-station."

Een website waar het interview op moet worden gezet is er nog niet. "Onze website heeft geen betaalmogelijkheid. Ook moeten we het interview na maandag nog afmonteren. Het kan wel een paar weken duren voordat het online komt."

Geert Wilders was donderdagochtend niet bereikbaar voor commentaar.

Deel dit artikel