Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Instituut laat omstreden therapie onderzoeken

Home

Van onze correspondent

Schocron beweert dat het in opspraak geraakte instituut, gespecialiseerd in de behandeling van incestslachtoffers, niets te verbergen heeft. “De gezondheidsinspectie doet niets. Daarom laten we zelf een onderzoek uitvoeren. Het instituut doet niets verkeerd”, benadrukt Schocron. Hij wil niet ingaan op de samenstelling van de commissie, die nog deze week de klachten gaat onderzoeken.

Het IVG heeft publicist R. Nanninga gedagvaard wegens smaad en laster. Hij stelde de vermeende wanpraktijken bij het IVG aan de kaak via het relaas van ex-cliënten en voormalige medewerkers te publiceren. Het instituut eist geldelijke genoegdoening van Nanninga, die tevens secretaris is van de stichting Skepsis.

Volgens Schocron hebben de publicaties het IVG 'materiële en immateriële schade' berokkend. De praktijk van Wies Moget telt enkele tientallen patiënten. De Inspectie voor de volksgezondheid besloot geen onderzoek in te stellen, omdat het instituut niet erkend wordt.

Deel dit artikel