Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Inspectie: snelle uitbreiding asielopvang riskant voor medische zorg

Home

Bedden in de IJsselhallen in Zwolle, waar sinds september tot 400 asielzoekers terecht kunnen. © ANP

Een verdere snelle uitbreiding van de opvang voor asielzoekers brengt bepaalde risico's met zich mee voor de medische zorg. Hiervoor waarschuwt de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) vandaag.

Zo zouden asielzoekers met een zorgbehoefte mogelijk niet snel genoeg in beeld komen bij de instantie die verantwoordelijk is voor de huisartsenzorg. Ook de screening op tuberculose zou onvoldoende kunnen zijn als er snel nog meer opvanglocaties bijkomen. Daarnaast bestaat het risico dat kinderen niet tijdig worden gevaccineerd tegen infectieziekten en zou er onder asielzoekers ontevredenheid kunnen ontstaan over de beperkte informatie over de zorg.

De IGZ zegt na een inspectie van 4 van de 11 nieuwe opvanglocaties wel tevreden te zijn over de medische zorg voor vluchtelingen, maar wil voorkomen dat er problemen ontstaan als de opvang snel verder wordt uitgebreid. De Inspectie wil daarom dat de betrokken organisaties binnen zes weken laten weten hoe ze de risico's willen beperken.


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel