Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Ingesson vertrekt naar Engeland, Kieft beëindigt loopbaan

Home

Van onze sportredactie ARNHEM (ANP) - Wim Kieft en Klas Ingesson hebben PSV verlaten. Kieft is profvoetballer af, Ingesson verkocht aan de Engelse club Sheffield Wednesday.

De Zweed, die op het WK in Amerika deel uitmaakte van de Zweedse selectie, maar bij PSV nooit het vertrouwen kreeg van trainer Aad de Mos, tekende een contract voor drie seizoenen. PSV ontvangt 2,5 miljoen gulden voor de middenvelder, die in Eindhoven niet meer tot de A-selectie behoorde. Voor Ingesson bestond eerder ook interesse van de kant van Liverpool, IFK Göteborg, Benfica en Arsenal. Die verenigingen haakten af, toen PSV in eerste instantie drie miljoen gulden vroeg.

Voor Kieft bestond veel belangstelling uit binnen- en buitenland, maar geen enkele club bleek bereid diep in de buidel te tasten.

Kieft, onlangs voor de derde keer vader geworden, had zelf voorkeur voor een binnenlands avontuur en wilde bovendien graag dicht bij huis aan de slag.

De afgelopen weken trachtte hij nog onderdak te vinden in Engeland of België - KV Mechelen in het bijzonder wilde de spits graag inlijven - maar vooral de salariseisen van de oud-international bleken voor de gegadigden te veel gevraagd.

PSV toonde zich bereid mee te werken aan een transfer en liet de vraagprijs aanzienlijk zakken. Het bleek tevergeefs. Daarop besloot de Kieft maar te stoppen. De spits speelde bij Ajax, Pisa, Torino, PSV, Bordeaux en weer PSV.

Deel dit artikel