Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

ING weet nog niet of klanten dupe zijn van virus

Home

Redactie

De hoofdvestiging van ING aan de Amsterdamse Zuidas. © anp
Update

Veiligheidsexperts van de ING zijn begonnen aan een onderzoek naar het computervirus Dorifel. De bank reageert daarmee op berichten dat hackers inloggegevens van ING-klanten zouden hebben gestolen. Dat meldt de bank op zijn website.

'Het Dorifel-virus heeft niet de systemen van de ING zelf getroffen', zegt de bank. Wel is het volgens de ING mogelijk dat de computers van klanten besmet zijn geraakt, waardoor de gegevens van deze klanten 'in verkeerde handen zouden kunnen zijn gekomen'. Volgens de bank is het aantal klanten dat mogelijk besmet is met het virus beperkt.

Het bedrijf Digital Investigations had gisteren gemeld dat hackers er met het computervirus Dorifel in geslaagd waren de bankgegevens van 549 Nederlanders te stelen. In 468 gevallen zou het daarbij gaan om klanten van de ING.

Het Dorifel-virus is volgens Digital Investigation vooral gebruikt om het zogeheten Citadel/Zbot-botnet uit te breiden. Een botnet is een netwerk van besmette computers. Het krijgt van hackers opdracht om bijvoorbeeld inloggegevens te verzamelen, of een virus te verspreiden. Digital Investigation schat in dat in totaal zeker 30.000 computers met Dorifel geïnfecteerd zijn geraakt. Onder de gedupeerden zijn veel particulieren.

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) liet zondag weten bezig te zijn met de 'actieve' bestrijding van Dorifel en het botnet Citadel, dat het virus verspreid. Daarbij wordt ook gekeken naar 'malware' die is bedoeld om bankgegevens te stelen. De verspreiding van het virus is volgens het NCSC een halt toegeroepen. Inmiddels loopt er een strafrechtelijk onderzoek naar de mensen achter het netwerk.

Hier de verklaring op de site van ING.

Lees verder na de advertentie
Fragment van de verklaring op de site van ING.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie