Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

ING verkoopt belang Piraeus Bank

Home

(Novum/Betten) - ING Groep ontvangt EUR 202,3 miljoen voor het belang van 3,9% in Piraeus Bank. Dit heeft de Griekse bank donderdag laten weten. ING heeft bijna 8,36 miljoen aandelen verkocht voor EUR 24,20 per aandeel. De aandelen zijn aan institutionele beleggers verkocht.

Tegelijkertijd verkoopt Piraeus zijn belang van 0,15% in ING. Het is niet bekend voor welke prijs de Griekse bank haar belang van 3,35 miljoen aandelen in ING heeft verkocht. Op basis van de huidige koers gaat het om zo'n EUR 105 miljoen.

Beide partijen hebben in 2002 een samenwerkingsovereenkomst op het gebied van verzekeringen en assetmanagement gesloten. In het kader van die overeenkomst nam ING destijds een belang van 5% Piraeus. En Piraeus nam een belang van 20% in ING Griekenland.

In de loop van tijd is het belang van ING in Piraeus verwaterd. Piraeus heeft zijn belang in ING Griekenland omgezet in een belang in ING Groep.

Deel dit artikel