Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

ING gaat staatssteun volgend jaar terugbetalen

Home

ANP/Redactie

Topman Jan Hommen. © REUTERS
Update

ING zal de ontvangen staatssteun waarschijnlijk volgend jaar volledig terugbetalen. Dat zei topman Jan Hommen van ING vanochtend tijdens een interview met televisiezender CNBC naar aanleiding van het nieuws dat het concern de Amerikaanse dochter ING Direct USA heeft verkocht.

Het Amerikaanse Capital One Financial Corporation koopt voor 9 miljard dollar (6,3 miljard euro) ING Direct USA. De verkoop van de dochter is verplicht gesteld door de Europese Commissie nadat de Nederlandse staat het concern door de financiële crisis hielp met overheidssteun.

3 miljard
ING heeft nog 3 miljard euro openstaan. Hommen zei dat de verkoop ING in de mogelijkheid stelt de staatssteun nu terug te betalen, maar dat het niet zeker is dat ING dit gaat doen.

'Ik ben er niet zeker van dit te doen. Ik verwacht ergens volgend jaar de staatssteun terug te betalen', aldus Hommen.

Strategische opties
Hommen zei vandaag dat de winst van ING Direct USA over de rest van het jaar naar Capital One gaat. De verkoop van de ING-dochter wordt naar verwachting eind dit jaar afgerond. ING verwacht geen boekverlies over de verkoop te lijden. Het financiële concern is de strategische opties voor de Latijns-Amerikaanse verzekeringstak nog aan het bekijken en verwacht daar op korte termijn meer duiding over te kunnen geven.

Grootste aandeelhouder
ING verkrijgt door de verkoop aan Capital One een belang van 9,9 procent in deze Amerikaanse partij. ING wordt daarmee direct de grootste aandeelhouder. 'Ik zie dat niet als een strategisch, en ook niet als een financieel belang. Het is een belang', aldus Hommen. Hij gaf aan dat ING het belang in ieder geval 6 maanden niet mag verkopen.

Deel dit artikel