Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Indiase kerken belonen families met veel kinderen

Home

Emma van der Wateren

© epa

Verscheidene christelijke kerken in de Indiase staat Kerala belonen families die veel kinderen krijgen. Bestuurders melden dat een Syro-Malabar-katholieke Kerk 10.000 roepies (150 euro) heeft aangeboden aan een stel voor het krijgen van een vijfde kind.

Dat schrijft BBC News. Kerken zijn bezorgd over de afname van het aantal christenen. De christelijke en hindoestaanse populatie blijkt iets af te nemen, terwijl het aantal moslims iets toeneemt.

'Onze campagne is voor verantwoordelijk ouderschap, maar de keuze hoeveel kinderen een stel moet krijgen is persoonlijk', zegt een woordvoerder van de Syro-Malabar-katholieke Kerk, die het belonen van grote gezinnen steunt.

Sommige kerken bieden aan grote families gratis te behandelen in hun ziekenhuizen. Volgens de BBC is de Katholieke Kerk van Kerala ook begonnen met een campagne om het krijgen van veel kinderen te promoten.

Onlangs heeft een commissie voor rechten en welzijn van vrouwen en kinderen het bestuur in Kerala geadviseerd een tweekindpolitiek in te voeren en streng te handhaven. De comissie vindt dat vaders die een derde kind verwachten een gevangenisstraf van drie maanden of een boete van 10.000 roepies moeten krijgen.

Deel dit artikel