Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Inbreker gepakt na achtervolging door Eindhoven

Home

(Novum) - Een 36-jarige Eindhovenaar is zaterdagochtend aangehouden na een achtervolging in zijn woonplaats. Hij wordt verdacht van een woninginbraak. Agenten hielden de man rond 02.15 uur aan nadat hij van de weg was geraakt, meldt de politie vandaag.

De man klom met een koevoet in zijn hand over de schutting van de tuin, toen hij werd betrapt door de bewoner van het pand aan de Koning-Arthurlaan. Toen de verdachte de man zag reed hij weg, waarop de bewoner de achtervolging inzette. Toen hij de man uit het oog verloor, alarmeerde hij de politie.

Agenten zagen de man daarna op de Geretsonlaan rijden. De 36-jarige reageerde niet op het stopteken en reed door met gedoofde lichten. Even later verloor hij de macht over het stuur en kwam tot stilstand. Toen de politie hem uit zijn auto wilde halen, reed hij achteruit en ging ervandoor. Ditzelfde gebeurde even later op een groenstrook aan de Fakkellaan. Ook toen wist de verdachte te ontkomen.

De achtervolging eindigde op de oprit van de A2 bij de Anthony Fokkerweg, waar de verdachte weer de macht over het stuur verloor. Dit keer belandde hij ondersteboven onder aan een talud. Toen de agenten bij de auto aankwamen, zagen zij dat de verdachte drugs aan het gebruiken was. Zij sloegen de ramen in en hielden de man aan.

De Eindhovenaar zit vast voor verder onderzoek. Het is niet bekend of er ook alcohol in het spel was.

Deel dit artikel