Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

In hoger beroep vijf maanden geëist tegen Franklin Brown

Home

DEN HAAG (ANP) - Procureur-generaal mr. A. C. van der Schans heeft gisteren bij het gerechtshof in Den Haag vijf maanden celstraf, waarvan vier voorwaardelijk, geëist tegen een 36-jarige politieman. De man die bekend is onder zijn artiestennaam Franklin Brown, wordt verdacht van seksuele intimidatie bij vier vrouwelijke collega's op twee politiebureaus in Rotterdam.

De eis is gelijk aan het vonnis van de rechtbank in Rotterdam in juli vorig jaar. Brouwn die in 1996 Nederland vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival, ging tegen die uitspraak in beroep. De aanklager zei bij zijn eis rekening te hebben gehouden met het feit dat Brown is ontslagen.

Tijdens disciplinair onderzoek van de Rotterdamse politie legden de betrokken agentes andere verklaringen af dan zij eerder hadden gedaan. Raadsman mr. A. Moszkowicz stelde de nieuwe verklaringen in januari bij het gerechtshof aan de orde. Procureur-generaal Van der Schans vroeg toen om uitstel van de zaak, omdat hij het onderzoek niet kende. Brown heeft altijd volgehouden dat hij onschuldig is aan aanranding. Hij denkt dat hij een voorbeeldfunctie heeft gekregen, omdat hij een bekende Nederlander is.

Uitspraak 24 maart.

Deel dit artikel