Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

IMF: Meer maatregelen, dan ook meer noodsteun voor Griekenland

Home

ANP/ Redactie

Bob Traa wil meer actie zien bij de Grieken, © AFP

De Griekse regering moet meer maatregelen nemen om het tekort te verlagen. Dat heeft de vertegenwoordiger van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Griekenland, Bob Traa, vandaag gezegd in aanloop naar overleg met de Griekse minister van Financiën, het IMF en de Europese landen.

Extra maatregelen zijn nodig om het begrotingstekort naar een houdbaar niveau te verlagen en in aanmerking te komen voor meer noodsteun, aldus Traa.

Volgens hem moet het land structurele hervormingen doorvoeren. Hij vindt dat Griekenland al indrukwekkende vooruitgang heeft geboekt, maar dat verdere inspanningen nodig zijn. Hij maakt zich wel zorgen dat het bezuinigingsprogramma voor Griekenland geen brede politieke steun heeft.

Traa zei verder dat Griekenland het innen van belastingen moet verbeteren in plaats van de belastingen te blijven verhogen. Griekenland kan geen sterke fiscale consolidatie doorvoeren zonder een sterkere aanpak van belastingontduiking, aldus de IMF-inspecteur.

,,De bal ligt bij de Grieken. De implementatie van de maatregelen is van het grootste belang'', aldus Traa.

De IMF-vertegenwoordiger liet tevens weten dat Griekenland zich bewust moet zijn dat in korte tijd geen wonderen mogelijk zijn en dat structurele hervormingen tijd nodig hebben. Het land krijgt de tijd en de steun om te hervormen, maar Athene moet wel laten zien dat de crisis serieus wordt aangepakt.

Het IMF en de Europese landen voeren maandagmiddag met Griekenland overleg over extra maatregelen. Daarna zal het Griekse kabinet vergaderen. Mogelijk worden daarna extra bezuinigingen bekendgemaakt.

Deel dit artikel