Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Imam Fawaz Jneid krijgt toegang tot Haagse As-Soennah moskee

Home

Redactie

De omstreden imam Sjeik Fawaz Jneid © ANP

De omstreden imam Sjeik Fawaz Jneid moet weer onmiddellijk toegang krijgen tot de As-Soennah moskee in Den Haag. Daarnaast moet het huidige bestuur zijn schorsing opheffen en hem weer als imam aan het werk laten gaan. Het bestuur van de moskee heeft hem wel volgens de regels ontslagen als bestuurslid en hoeft hem in die functie niet te herinstalleren. Dat heeft de voorzieningenrechter vandaag bepaald in een kort geding dat de imam had aangespannen.

Daarnaast oordeelde rechter dat drie bestuurders in strijd met de statuten van de moskee zijn aangesteld. De drie andere bestuursleden mogen blijven zitten.

Fawaz Jneid werd in maart al de wacht aangezegd als imam door het bestuur. Hij werd niet opgeroepen voor de vergadering waarin dat besluit werd genomen en was daarbij ook niet aanwezig. Dat is in strijd met de statuten, concludeert de rechter. Zijn ontslag als bestuurder was wel terecht, oordeelt de rechter.

Als het moskeebestuur de imam de toegang blijft ontzeggen, loopt hij het risico op een boete die kan oplopen tot maximaal 30.000 euro. Ook moeten de drie onterecht aangestelde bestuursleden zo snel mogelijk worden uitgeschreven. Ook daarop staat een boete voor iedere dag dat dit niet gebeurd. Dat bedrag kan oplopen tot 20.000 euro.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie