Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Ikon en ZvK kiezen voor EO en niet voor NCRV

Home

Redactie

Foto ter illustratie © ANP

De levensbeschouwelijke omroepen Ikon en Zendtijd voor Kerken (ZvK) zien af van hun voorgenomen samenwerking met de NCRV. Dinsdag lieten beide omroepen weten te kiezen voor de Evangelische Omroep (EO).

De EO biedt op de korte termijn al huisvesting aan beide omroepen en facilitaire ondersteuning. Het voornemen van de omroepen is een zogenoemd productiehuis op te richten dat programma's van Ikon en ZvK kan blijven maken.

De aangesloten kerkgenootschappen hebben unaniem ingestemd met de keuze voor de EO. Ikon- en ZvK-bestuurder Ton F. van Dijk motiveert de ommezwaai: 'Er is een nieuwe politieke situatie ontstaan met het schrappen van de uitzendlicentie van Ikon en ZvK per 2016. Dat leidt bij ons tot een strategische heroverweging en we zijn tot de conclusie gekomen dat we in samenwerking met de EO de meest kansrijke uitgangspositie hebben om ons geluid te laten voorbestaan.'

De Ikon en en ZvK blijven tot 2016 als zelfstandige omroeporganisaties bestaan.

Deel dit artikel