Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Ik wil niet een week bloot rondlopen met mijn schoonfamilie

Home

Beatrijs Ritsema

© Nanne Meulendijks
Moderne Manieren

Beatrijs Ritsema beantwoordt elke week prangende vragen over hoe het hoort - of juist niet hoort.

U kunt niet wegblijven bij het hu­we­lijks­ju­bi­le­um van uw schoonouders

Lees verder na de advertentie

Beste Beatrijs,

Mijn schoonouders zijn naturisten en hebben in Frankrijk een vakantiewoning op een naturistenresort. Omdat ze dit jaar met pensioen gaan en een huwelijksjubileum te vieren hebben, is de hele familie voor een week uitgenodigd in dit resort. Heel lief natuurlijk, maar ik zie het absoluut niet zitten om een week lang bloot rond te lopen met de schoonfamilie. Voor mij heeft het geen meerwaarde om naakt jeu de boules of, nog erger, midgetgolf te spelen (ook niet met kleren aan).

Mijn vriendin die met naturisme is opgegroeid vindt dat ik mij moet verbijten en dat we de uitnodiging niet mogen afslaan.

Een week lang naakt

Beste Een week lang naakt,

Als naaktlopen niet uw hobby is, deinst u begrijpelijkerwijs terug voor een vakantieweek in een naturistenresort. Maar uw vriendin heeft gelijk. U kunt niet wegblijven bij het huwelijksjubileum van uw schoonouders. Wel kunt u beknibbelen op de tijdsduur. Onder het mom van werk kunt u een paar dagen later aankomen of eerder vertrekken. Mogelijk kost u dat meer geld, als u uw eigen ticket moet regelen, maar wellicht hebt u dat financiële offer er graag voor over. Voor de rest kunt u andere activiteiten ontplooien, als u geen aardigheid hebt in rondhangen bij het zwembad of de tafeltennistafel. Beperk uw aanwezigheid ter plaatse tot een minimum en doe iets leuks (fietsen, wandelen, botaniseren, kasteelbezoek) buiten de omheining. Verlaat elke ochtend het resort, met of zonder uw vriendin, en zorg ervoor dat u pas terugkeert als het donker is.

Met een beetje geluk is het intussen zo afgekoeld dat u een oversized sweater aan mag trekken. Uw aanwezigheid bij de naakte feestelijkheden rondom de viering van het huwelijksjubileum is geboden, maar voor de rest mag u zelf uw tijd invullen.

Hebt u vragen over de omgang met buren, collega’s, familie, vrienden en kinderen? Stuur ze naar beste@beatrijs.com.

Alle afleveringen van Moderne Manieren zijn terug te lezen in ons dossier. 

Deel dit artikel

U kunt niet wegblijven bij het hu­we­lijks­ju­bi­le­um van uw schoonouders