Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

IJsbeertje Knut brengt zomer door in Naturalis

Home

Knut nog in leven in de Berlijnse dierentuin in 2008 © REUTERS

Knut, de populaire ijsbeer uit Berlijn komt deze zomer naar Naturalis. Van 14 juni tot en met 1 september is de beroemde ijsbeer te zien in het Leidse museum. Knut is dan voor het eerst te zien in Nederland. Naturalis verwacht naast bezoekers uit Nederland, ook Duitse en Belgische toeristen te mogen verwelkomen.

Het ijsbeertje Knut werd in 2006 geboren in de dierentuin van Berlijn. Hij was meteen populair, omdat hij de eerste ijsbeer in 30 jaar was die in de dierentuin ter wereld kwam. Hij werd een mediahype toen zijn moeder hem bij zijn geboorte verstootte en hij vervolgens met de fles werd grootgebracht. Ruim 11 miljoen mensen gingen naar Knut kijken. In maart 2011 bezweek hij aan een virusinfectie. Hij was vier jaar oud. De ijsbeer is na preparatie opgenomen in de collectie van het Museum für Naturkunde (MfN) in Berlijn.

Standbeeld
Ook na zijn dood is de ijsbeer nog populair. Hij heeft onder andere een standbeeld, er is een speciale munt geslagen en ook de postzegelverzamelaar kan zijn hart ophalen. De I love Knut-beker vindt bovendien gretig aftrek.

Deel dit artikel