Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

IDFA

Home

IDFA. De aanslagen op New York en Washington zullen ook voor het International Documentary Festival Amsterdam (IDFA), dat van 22 november tot en met 2 december in Amsterdam zal worden gehouden grote gevolgen hebben.

Niet alleen omdat wordt verwacht dat er dit jaar een beduidend kleiner aantal buitenlandse gasten dan voorheen aanwezig zal zijn -vooral Amerikanen laten het vermoedelijk afweten- maar ook inhoudelijk zullen het geweld van 11 september en de daarop volgende bombardementen op Afghanistan op het IDFA een rol van betekenis spelen.

In elk van de vaste programmaonderdelen, waarvan de Joris Ivens Competitie voor lange documentaires en de Zilveren Wolf Competitie voor korte documentaires tot vorig jaar respectievelijk een film- en een videocompetitie waren, draaien verschillende titels die ingaan op de diverse brandhaarden in de wereld. Het geweld in de door Israël bezette gebieden en met name de gevolgen van de oorlog in het voormalige Joegoslavië vormen de overheersende thema's. Daarnaast zullen er in het 'Made in China'-programma elf onafhankelijk geproduceerde documentaires uit China, Hong Kong en Taiwan te zien zijn. Filmmaakster Kim Longinotto stelde een top tien van haar favorieten samen, en de gebroeders Albert en David Maysles worden geëerd met een retrospectief. Hun beroemdste film, 'Gimme Shelter' uit 1970, een registratie van een concert van de Rolling Stones dat door een ruzie met aanwezige Hell's angels helemaal uit de hand loopt, wordt vertoond in een gerestaureerde kopie, die aansluitend ook een bioscooproulement zal krijgen.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie