Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

IAEA vindt hoger uraniumgehalte dan gewoonlijk in Iran

Home

Redactie

Een kerncentrale in Iran. © AP

Kernenergie-inspecteurs van de Verenigde Naties van het atoomagenschap (IAEA) hebben in een Iraanse ondergrondse centrale sporen gevonden van uranium, ontwikkeld tot een iets hoger gehalte dan wat er normaal op die locatie wordt geproduceerd. Een Weense diplomaat meldde dit vandaag aan persbureau AP.

De diplomaat wilde anoniem blijven. De man zei zei dat het hogere gehalte was dat was vastgesteld nog binnen de 'variabele' viel van wat er normaal in de Fordow-centrale geproduceerd werd. Daarmee suggereerde hij dat het niet ging om een groot verschil met het normale level, en nog ver verwijderd was van verrijkt uranium dat gebruikt wordt voor wapens.

Verrijkt uranium kan gebruikt worden om kerncentrales aan te drijven. Dat is het doel dat Iran dan ook voor ogen zegt te hebben met hun verrijkingsactiviteiten. Het Westen verdenkt Iran er echter van een kernwapen te willen ontwikkelen, en stuurde daarom inspecteurs op het land af. Iran heeft altijd ontkent kernwapens te willen produceren.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie