Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Huntenkunst: eigentijds en internationaal

Home

Acht Oostenrijkse kunstenaars zijn speciaal uitgenodigd om te exposeren op de zeventiende editie van Huntenkunst, die vandaag om 17.00 uur begint in Doetinchem. „Traditiegetrouw nodigen we elk jaar kunstenaars uit een ander land uit”, zegt Harrie Schenning, voorzitter van Stichting Huntenkunst. Samen met zo’n 160 andere kunstenaars uit onder meer Duitsland, Nederland en Israël tonen ze hedendaagse beeldende kunst onder het thema ’Eigentijdse Kunst’.

Huntenkunst wil zichzelf graag internationaal op de kaart te zetten. Daarom komen dit jaar ook verschillende ambassadeurs uit Oostenrijk en Kroatië.

Volgens Schenning zie je door het internationale karakter mooie accentverschillen tussen de verschillende kunstenaars. Zo zijn volgens hem Duitse expressionisten zwaarder van toon dan de Nederlandse. En hebben Iraniërs mooie kalligrafie.

De naam van het festival komt van het dorpje Veldhunten, in de volksmond Hunten. Daar vonden de eerste edities van de manifestatie plaats in een open tent. De locatie aan de Duitse grens heeft gezorgd voor een grote bekendheid bij de Oosterburen en verklaart het grote aantal Duitse kunstenaars dat deelneemt.

Kunstenaars zijn aanwezig om hun kunstwerken toe te lichten. Daarnaast geeft de stichting een cd uit met al het werk van de verschillende deelnemers.

Locatie voor de manifestatie ’Huntenkunst’ is de Tennishal in de wijk Huet in Doetinchem. Entree is 7 euro.

Deel dit artikel