Humanitaire situatie Jemen sterk verslechterd

home

Een ondervoed kind zit in een voedingscentrum in het al-Sabyeen ziekenhuis in Sanaa in Jemen. © reuters

Door felle gevechten tussen het regeringsleger en radicaalislamitische strijders in Jemen is de humanitaire situatie er sterk verslechterd. Tienduizenden mensen hebben dringend behoefte aan hulp, maar de hulpverlening in het zuiden van het land is door het aanhoudende geweld bijna onmogelijk geworden. Dat meldde het Internationale Rode Kruis vandaag.

Een delegatie van het Rode Kruis heeft de afgelopen dagen het gebied bezocht om de situatie te beoordelen. Er is een tekort aan voedsel, de prijzen stijgen en er zijn onvoldoende medische voorzieningen. De mensen zitten al ruim een week zonder elektriciteit en water. Brandstof is slechts sporadisch en alleen op de zwarte markt te verkrijgen.

Eric Marclay, delegatieleider van het Rode Kruis, geeft aan dat er dringend hulp nodig is. 'Er moet snel iets gebeuren, anders kunnen meer dan 100.000 mensen op de vlucht slaan naar veiliger gebieden. Duizenden mensen zijn hen de afgelopen maanden al voorgegaan. Alleen als we de hulpverlening per direct weer kunnen hervatten, kan een volksverhuizing voorkomen worden', aldus Marclay.

Lees verder na de advertentie

Trouw.nl is vernieuwd. Ter kennismaking mag u nu gratis onze artikelen lezen.

Deel dit artikel

Advertentie