Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Huizenprijzen VS stijgen snel, consumentenvertrouwen neemt toe

Home

Redactie

'Price reduced' als gevolg van de huizencrisis in de Verenigde Staten. © EPA

De Amerikaanse huizenprijzen hebben de sterkste stijging laten zien sinds april 2006. In de maand maart schoten de prijzen gemiddeld met 10,9 procent omhoog ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Ook het consumentenvertrouwen nam sterk toe.

De positieve cijfers op de woningmarkt zijn te danken aan een groeiend aantal kopers dat op een krap aanbod aan huizen biedt. Hierdoor worden de prijzen opgedreven en kan de huizenmarkt herstellen. 

Dat blijkt uit de zogenoemde Case-Shillerindex die financieel dienstverlener Standard & Poor's dinsdag heeft gepubliceerd. De index geldt als een graadmeter voor de gehele Amerikaanse woningmarkt.

De huizenprijzen in de twintig grootste onderzochte Amerikaanse steden zijn in maart met 1,1 procent gestegen op maandbasis. Economen rekenden gemiddeld op een stijging van de prijzen met 0,8 procent. In februari gingen de prijzen met een herziene 0,9 procent omhoog.

In Phoenix is de grootste stijging van de huizenprijzen te zien: de afgelopen 12 maanden schoot de prijs met 22,5 procent omhoog. Op de tweede plek komt San Francisco (22,2 procent) en op drie staat Las Vegas (20,6 procent).

New York laat de kleinste groei zien: 2,6 procent, gevolgd door Cleveland (4,8 procent).

Ook de nieuwste cijfers over het Amerikaanse consumentenvertrouwen brachten goed nieuws. Het vertrouwen steeg in punten uitgedrukt tot 76.2, het hoogste cijfer in vijf jaar.


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel