Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Huisarts heeft weer genoeg aan verwijsbrief

Home

Edwin Kreulen

© ANP XTRA

Wie zijn patiënt naar de specialist stuurt, hoeft niet meer allerhande andere formulieren in te vullen om te zorgen dat de zorgverzekeraar het consult betaalt. Een ouderwetse verwijsbrief moet weer voldoende zijn om een patiënt van de nodige zorg te voorzien. Dat hebben minister Edith Schippers (volksgezondheid),  huisartsenorganisaties en verzekeraars zojuist bekend gemaakt.

Eerder dit jaar tekenden duizenden huisartsen het manifest 'Het roer moet om' om te protesteren tegen de oprukkende bureaucratie. Zo moet een huisarts voor veel medicijnen steeds herhaalformulieren invullen, ook al is van het begin af aan duidelijk dat de patiënt deze langere tijd nodig heeft.

Om aan te tonen dat hij goede zorg levert, moeten huisartsen bovendien vele 'afvinklijstjes' invullen. Ook daarin wordt nu geschrapt.
Huisarts Peter de Groof, een van de iniatiefnemers van het manifest, reageerde gisteren tevreden. "We hebben het roer omgekregen. Nu zorgen dat het ook zo blijft."

Deel dit artikel