Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Huisarts geschorst om seksrelaties met getrouwde patiënten

Home

Illustratie © ANP

Een huisarts uit Wapenveld (Gelderland) is met onmiddellijke ingang geschorst en uit het register voor zorgverleners gehaald. Deze zwaarst mogelijke maatregel uit het medisch tuchtrecht is de man opgelegd omdat hij langdurige seksuele relaties heeft gehad met twee getrouwde patiënten.

Dat blijkt uit een vonnis van het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg in Zwolle dat vandaag is gepubliceerd. In 2010 raakte de arts in opspraak toen hij de maatschap waarin hij werkte moest verlaten. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) onderzocht vervolgens meldingen van drie patiënten dat er sprake is geweest van liefdesaffaires.

Klacht
Vorig jaar leidde dat tot een klacht bij het Zwolse tuchtcollege. Dat constateert dat in elk geval van twee van de drie vrouwen is vast komen te staan dat er een seksuele relatie is geweest, terwijl de behandelrelatie niet was beëindigd. Volgens de beroepscode is dit uit den boze. De seks had bovendien in de praktijkruimte plaats.

'Het schort bij de huisarts in ernstige mate aan professionele beroepsattitude', concludeerde het Zwolse tuchtcollege. Het is de tuchtrechter niet gebleken dat hij daar ook van doordrongen is. Een van de vrouwen kwam voor relatieproblemen bij de huisarts, die door de buitenechtelijke affaire die vervolgens ontstond levensgroot zijn geworden. De behandeling van de tuchtklacht heeft achter gesloten deuren plaatsgevonden, zodat niet duidelijk is geworden wat het verweer van de man precies was.

Hij is sinds medio 2010 niet meer werkzaam als huisarts. Om te voorkomen dat hij weer aan de slag zou gaan, heeft de tuchtrechter hem bij wijze van voorlopige voorziening de toegang tot het beroep ontzegd. De man kan nog in beroep gaan tegen de uitspraak.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie