Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Huckabee vecht uitslag Washington aan

Home

(Novum/Ap) - Het campagneteam van Mike Huckabee wil de uitslag van een van de in het weekeinde gehouden Republikeinse voorverkiezingen aanvechten. Huckabee mag in het weekeinde de voorverkiezingen hebben gewonnen in de staten Kansas en Louisiana, hij beweert ook in Washington zijn rivaal John McCain mogelijk te hebben verslagen.

Zondag maakte zijn campagneteam bekend alle mogelijkheden te bestuderen om wettelijke stappen te ondernemen tegen de 'dubieuze einduitslag' van de zaterdag in Washington gehouden caucuses. McCain is daar al uitgeroepen tot winnaar. Hij zou 26 procent van de stemmen hebben gekregen en Huckabee 24.

De campagneleider van Huckabee, Ed Rollins, sprak er schande van dat de voorzitter van de Republikeinse Partij in Washington McCain tot winnaar uitriep terwijl er volgens hem nog 1.500 uitgebrachte stemmen geteld moesten worden. Huckabee zou op het moment dat McCain tot winnaar werd uitgeroepen - na het tellen van 87 procent van de stemmen - een achterstand van 242 stemmen hebben gehad.

De partijvoorzitter in Washington zegt de zaak te zullen onderzoeken als Huckabee's team met 'iets inhoudelijks' op de proppen komt.

Deel dit artikel