Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Hotelopvang voor evacués 'asbestwijk' Utrecht stopt

Home

Redactie

Burgemeester Aleid Wolfsen (rechts) van Utrecht eind juli in gesprek met evacués uit 'asbestwijk' Kanaleneiland over hun aanstaande vertrek uit hotel Biltsche Hoek in De Bilt. © anp

De gemeente Utrecht en woningcorporatie Mitros stoppen vanmiddag met de extra voorzieningen in de opvanghotels voor bewoners van de Utrechtse 'asbestwijk' Kanaleneiland.

De informatiebalies sluiten als de laatste uitchecktijd om 12 uur is verstreken. Vanaf dat moment zijn er geen hulpverleners zoals vrijwilligers van het Rode Kruis en medewerkers van de GG en GD meer in de hotels aanwezig. Even later rijden er voor de laatste maal pendelbussen tussen de hotels, de tijdelijke logeerwoningen en Kanaleneiland. Vanaf vrijdagmiddag kunnen bewoners met vragen of problemen terecht bij de informatiebalie in het wijkcentrum aan de Marco Pololaan.

Een kleine groep betrokken bewoners mag nog een of twee dagen in een hotel overnachten, omdat zij dit weekeinde terug naar huis kunnen keren. Voor de rest betaalt Mitros vanaf vrijdag geen hotelverblijf meer. De meeste huishoudens kunnen terug naar huis of zijn daar alweer. Voor anderen is een tijdelijke logeerwoning beschikbaar of een vergoeding van 1500 euro per maand voor het regelen van een eigen onderkomen.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie