Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Hoogovens

Home

Hoogovens is volledig eigenaar geworden van de Duitse staalwalserij en -veredelaar Hille & Müller. Hoogovens had al sinds 1988 een belang van 50 procent in dit familiebedrijf en kreeg de resterende aandelen te koop aangeboden.

Hille & Müller bestaat uit een groep ondernemingen in Duitsland, Engeland en de Verenigde Staten. Er werken 1450 mensen en de omzet bedraagt ruim 500 miljoen gulden. Het bedrijf is specialist op het gebied van koudwalsen en veredelen van warmgewalst staal. De eindproducten worden bijvoorbeeld gebruikt voor de fabricage van batterijhulzen.

In België heeft Hoogovens problemen bij partner Usines Gustave Boël. Het personeel van de Waalse staalfabrikant gaat niet akkoord met een voorstel voor de afvloeiing van achthonderd van de tweeduizend arbeidsplaatsen. Daarmee voldoet Boël niet aan de belangrijkste voorwaarde die Hoogovens stelt om voor 50 procent deel te nemen in het noodlijdende bedrijf.

Deel dit artikel