Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Hoofdbestuur 50PLUS steunt Martine Baay unaniem

Home

Redactie

Het hoofdbestuur van 50Plus heeft vandaag unaniem en volledig de steun gegeven aan Martine Baay in de Tweede Kamer als fractielid van de partij. © anp

Het hoofdbestuur van 50Plus heeft vandaag unaniem en volledig de steun gegeven aan Martine Baay in de Tweede Kamer als fractielid van de partij. Dat zei partijvoorzitter John Struijlaard na afloop van de vergadering met hoofdbestuur, afdelingen en Statenleden van 50PLUS.

Volgens hem heeft de vergadering het volledige vertrouwen uitgesproken in Baay. De bijeenkomst was belegd naar aanleiding van de scheuring in de fractie. In de Kamer heeft 50PLUS twee zetels. Na onenigheid heeft het andere Kamerlid, Norbert Klein, nu zijn eigen fractie. De partij houdt op 14 juni een congres over de ontstane situatie.

Klein had al aangegeven dat hij niet van plan was om vandaag tekst en uitleg te geven over de verwikkelingen in de Tweede Kamerfractie van 50PLUS. Eerder deze week stelde hij voor om een commissie van wijzen in te stellen om de lucht te klaren.

'Noord-Koreaanse democratie'
In TROS Kamerbreed noemde Klein de uitkomst van het topoverleg binnen 50PLUS teleurstellend. 'Ze kreeg 100 procent van de adviesraad van de partij, dat lijkt wel Noord-Koreaanse democratie.' Hij sprak opnieuw de hoop uit dat hij met 50PLUS in gesprek kan blijven.

Klein kondigde 28 mei aan dat hij zijn fractiegenote Martine Baay uit de fractie wilde zetten, maar het bestuur van 50PLUS koos voor Baay en zegde het vertrouwen op in Klein.


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel