Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Honkballers ongeslagen in de poule

Home

PARIJS (ANP) - Het Nederlands honkbalteam is bij het EK in Parijs ongeslagen groepswinnaar geworden. Het laatste duel in de voorronde, tegen de zwakke Britten, vormde geen enkel probleem.

Het negental van Jan Dick Leurs sloeg in zeven innings 28 punten bijeen. De oranje werpers Elton Koeiman en Thijs Bakker kregen drie honkslagen tegen, goed voor twee punten.

Nederland treft in de eerste kruisfinale nu waarschijnlijk Zweden, al is dat nog afhankelijk van het resultaat van de Scandinaviërs tegen België. De beoogde rivaal in de eindstrijd, Italië, had het in de andere poule onverwacht moeilijk tegen Tsjechië.

De Tsjechen zijn voor het eerste bij een Europese titelstrijd verschenen, wonnen tot dusver drie duels, en stonden na vijf innings tegen de Italianen, die vooral verdedigend veel fouten maakten, met 5-2 voor. Slechts gebrek aan ervaring voorkwam een grote verrassing. Italië sloeg in de laatste twee slagbeurten alsnog toe en ontsnapte met 6-5.

De EK-organisatie werkt nog steeds met de Franse slag. Werd eerst nog besloten het kunstgrasveld van Montigny te mijden omdat de meeste teams niet over de juiste spikes beschikten, gisteren werd die beslissing weer goeddeels teruggedraaid. Vandaag spelen de Belgen daar hun inhaalduel tegen de Zweden, terwijl waarschijnlijk ook de degradatiewedstrijden er zullen plaatshebben. Het bijbehorende schoeisel wordt ter beschikking gesteld. Niet spelen in Montigny zou mogelijk fors verlies van subsidie betekenen.

Deel dit artikel