Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

x

Honderden pelgrims geëvacueerd uit brandend hotel Mekka

home

redactie

Saudische veiligheidstroepen houden een extra oefening ter voorbereiding op de hadj © AP

Meer dan duizend pelgrims in het Saudische Mekka zijn donderdag geëvacueerd uit een hotel  dat in brand was gevlogen. Twee bedevaartgangers raakten gewond, zo melden de hulpdiensten.

De brand brak uit op de achtste verdieping van een elf etages hoog hotel in de wijk Aziziya. Het hotel was vol pelgrims die willen deelnemen aan de hadj, de jaarlijkse bedevaart naar de Ka'aba in Mekka. Die begint maandag, maar meer dan een miljoen mensen hebben zich al in de stad verzameld.

Vrijdag kwamen minstens 111 mensen om toen een bouwkraan op de belangrijkste moskee van Mekka viel. De kraan viel om op het moment dat het vrijdaggebed bijna zou beginnen en het erg druk was. Zeker 238 mensen raakten gewond.

Het bouwbedrijf dat verantwoordelijk is voor de kraan mag voorlopig geen nieuwe opdrachten aannemen. Ook worden lopende opdrachten van bouwbedrijf Binladin tegen het licht gehouden. De kraan was niet neergezet volgens de veiligheidsinstructies, waardoor hij kon omwaaien door harde wind. De directieleden van Binladin mogen komende tijd het land niet uit.

De Saudi Binladin Groep is een grote en invloedrijke aannemer in Saudi-Arabië en wordt beschouwd als de favoriete aannemer van de regering. Die zou het bedrijf vaak in de arm nemen bij grote en ingewikkelde projecten. Het bedrijf is opgericht door de vader van voormalig al-Qaedaleider Osama bin Laden.


Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.

Deel dit artikel

Advertentie

Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang tot Trouw.nl.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.