Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Honderden demonstranten in Brussel opgepakt

Home

Zo'n 500 demonstranten hadden zich verzameld bij een conferentie van zakenlui en politici over het Europese handelsbeleid, de European Business Summit. © anp

De politie in Brussel heeft vandaag ongeveer 250 activisten opgepakt die protesteerden tegen het geplande vrijhandelsakkoord tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten. Ook enkele linkse afgevaardigden van het parlement van het gewest Brussel moesten mee. De oproerpolitie zag zich genoodzaakt een waterkanon in te zetten tegen de betogers.

Zo'n 500 demonstranten hadden zich verzameld bij een conferentie van zakenlui en politici over het Europese handelsbeleid, de European Business Summit. De sfeer zou al snel grimmig zijn geworden, meldden Vlaamse media. De manifestatie was een initiatief van de Alliantie D19-20, waarbij organisaties van onder anderen landbouwers, arbeiders, werklozen en kunstenaars zijn aangesloten.

Lees verder na de advertentie

Deel dit artikel