Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Hollande maakt snel werk van aanvechten massaontslagen

Home

Hollande. © reuters

De nieuwgekozen Franse president François Hollande is van plan snel werk te maken van zijn verkiezingsbelofte om gezonde ondernemingen aan te pakken die werknemers willen ontslaan.

Hij zal het gevecht aangaan met grote werkgevers zoals General Motors om ze te dwingen een ' meer ethische' benadering te kiezen bij ontslagplannen. Dat zei zijn adviseur Michel Sapin donderdag.

De socialist Hollande, die zondag Nicolas Sarkozy versloeg bij de Franse presidentsverkiezingen, wordt dinsdag geïnstalleerd als president van Frankrijk.

Tijdens zijn verkiezingscampagne stelde hij al boetes in het vooruitzicht voor rendabele bedrijven die ontslagen aankondigen met als enig doel de prijs van hun aandeel te verbeteren.

Sapin, die wordt genoemd als de nieuwe premier of minister van Financiën, zei in een vraaggesprek met de Franse radio dat het doel is het 'extreem duur' te maken om werknemers te ontslaan alleen maar om de beurswaarde op te krikken.

Hollande wil haast maken met de maatregelen, nu bij een aantal grote bedrijven in Frankrijk massaontslagen dreigen. GM liet woensdag weten de sluiting van een fabriek in Straatsburg te overwegen en verder is onder meer de verwachting dat supermarktconcern Carrefour nog deze week 3000 ontslagen zal aankondigen.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie