Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Hollande krijgt steun van Bayrou

Home

Een supporter van Hollande © reuters
Update

De Franse centrumpoliticus François Bayrou geeft zijn stem zondag aan de socialistische presidentskandidaat François Hollande. Dat heeft Bayrou vandaag bekendgemaakt.

De steun van Bayrou is een opsteker voor Hollande en een klap voor Nicolas Sarkozy. De centrumrechtse president lijkt tijdens de verkiezingen van zondag alleen nog een kans te maken als veel kiezers die in de eerste ronde op Bayrou of de radicaal rechtse Marine Le Pen hebben gestemd, voor hem kiezen. Le Pen liet deze week al weten dat ze blanco stemt.

Bayrou stemt op Hollande, omdat hij het oneens is met de rechtse koers van Sarkozy. De president probeert zo kiezers van Front National, de partij van Le Pen, in zijn kamp te krijgen.

Bayrou heeft zijn achterban niet expliciet opgeroepen om ook Hollande te steunen. In de eerste ronde van de presidentsverkiezingen kreeg Bayrou 9 procent van de stemmen.

Peilingen
Uit een peiling vandaag, blijkt Sarkozy wel iets te zijn ingelopen op Hollande. Deelnemers aan de peiling vonden Hollande in het verkiezingsdebat gisteren meer overtuigen dan Sarkozy.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie