Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Hollande kondigt miljardenbezuinigingen aan

Home

Redactie

Hollande licht zijn plannen toe op een persconferentie. © EPA

Frankrijk gaat in de komende jaren zo'n 50 miljard euro bezuinigen op de overheidsuitgaven. De Franse president François Hollande liet dit vandaag weten. Hollande kondigde ook maatregelen aan waarmee hij de economie hoopt te stimuleren.

In 2014 wil de president 15 miljard van de staatsuitgaven schrappen. Tot en met 2017 zal er in totaal 50 miljard worden bezuinigd. 'Dit is niet eerder vertoond', aldus Hollande.

De president beloofde tegelijkertijd de verzorgingsstaat te behouden en liet weten dat de belastingen en andere lasten van Franse bedrijven in de loop van de komende jaren zullen worden verlicht. In ruil daarvoor moeten ondernemingen garanties bieden wat betreft werkgelegenheid.

Economische groei stimuleren
De president hoopt met dit 'pact' tussen overheid en bedrijven de crisis te lijf te gaan, de productie en economische groei te stimuleren en tegelijkertijd de werkgelegenheid stabiel te houden. De belastingdruk voor bedrijven en ondernemers zal binnen 3 jaar met circa 30 miljard euro omlaag worden gebracht, aldus Hollande.

De president noemde de economische crisis 'lang en diep'. Wil Frankrijk zijn invloed in de wereld behouden, dan moet het land maatregelen nemen, aldus Hollande.

Deel dit artikel