Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Hollande: alles wat zorgt voor Europese groei is bespreekbaar

Home

Angela Merkel en François Hollande © afp

François Hollande wil met de Duitse bondskanselier Merkel en de andere Europese landen samen werken aan 'wat goed is voor de eurozone'. Dat heeft de kersverse Franse premier gisteren in Berlijn gezegd tijdens zijn eerste staatsbezoek in zijn nieuwe ambt.

'Alles wat voor de groei van Europa kan zorgen, moet ter tafel komen', aldus Hollande. Hollande benadrukte tijdens zijn onderhoud met Merkel wel dat hij de Europese begrotingsregels wil aanpassen. Dat heeft hij in zijn verkiezingscampagne beloofd.

Griekenland
Merkel en Hollande verklaarden na hun eerste ontmoeting verder dat ze beide willen dat Griekenland de euro houdt. 'Griekenland moet weten dat Europa klaar staat om maatregelen te nemen om de economische activiteit en groei in Griekenland te steunen', aldus Hollande. In Griekenland komen nieuwe parlementsverkiezingen, en de vrees dat het land daarna de euro zal verlaten, wordt steeds groter.

De twee leiders gaven elkaar een hand ter begroeting. Merkel en Hollandes voorganger deden dat altijd middels een kus. Hollande was vijf kwartier later dan aangekondigd, omdat zijn vliegtuig door de bliksem werd getroffen en hij toen een ander toestel moest nemen.

Wilt u de reacties op dit artikel lezen? Registreer u hier voor een proefperiode van twee maanden.

Het plaatsen van reacties is voorbehouden aan de betalende abonnees van Trouw. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Het bekijken en plaatsen van reacties is voorbehouden aan onze betalende abonnees. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Als betalend abonnee kunt u een reactie plaatsen op dit artikel. Deze is alleen zichtbaar voor andere (proef)abonnees.

Om uw reactie te kunnen plaatsen, hebben we uw naam nodig. Ga naar Mijn profiel


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie