Hollande: alles wat zorgt voor Europese groei is bespreekbaar

home

Angela Merkel en François Hollande © afp

François Hollande wil met de Duitse bondskanselier Merkel en de andere Europese landen samen werken aan 'wat goed is voor de eurozone'. Dat heeft de kersverse Franse premier gisteren in Berlijn gezegd tijdens zijn eerste staatsbezoek in zijn nieuwe ambt.

'Alles wat voor de groei van Europa kan zorgen, moet ter tafel komen', aldus Hollande. Hollande benadrukte tijdens zijn onderhoud met Merkel wel dat hij de Europese begrotingsregels wil aanpassen. Dat heeft hij in zijn verkiezingscampagne beloofd.

Griekenland
Merkel en Hollande verklaarden na hun eerste ontmoeting verder dat ze beide willen dat Griekenland de euro houdt. 'Griekenland moet weten dat Europa klaar staat om maatregelen te nemen om de economische activiteit en groei in Griekenland te steunen', aldus Hollande. In Griekenland komen nieuwe parlementsverkiezingen, en de vrees dat het land daarna de euro zal verlaten, wordt steeds groter.

De twee leiders gaven elkaar een hand ter begroeting. Merkel en Hollandes voorganger deden dat altijd middels een kus. Hollande was vijf kwartier later dan aangekondigd, omdat zijn vliegtuig door de bliksem werd getroffen en hij toen een ander toestel moest nemen.

Lees verder na de advertentie

Trouw.nl is vernieuwd. Ter kennismaking mag u nu gratis onze artikelen lezen.

Deel dit artikel

Advertentie