Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Hoge verkoop digitale versies Mein Kampf

Home

Redactie

Adolf Hitler schreef Mein Kampf in 1925. © anp

Hoewel Mein Kampf in Nederland niet herdrukt en verkocht worden, weten geïnteresseerden de digitale versie van het boek van Adolf Hitler moeiteloos op internet te vinden. Op de website Internet Archive is de gratis Nederlandstalige versie uit 1930 inmiddels bijna 22.000 keer gedownload. De Engelse vertaling werd in totaal zo'n 70.000 keer gedownload.

Ook op Amazon.com loopt de digitale versie van het zeer omstreden boek, waarin de latere dictator zijn ideeën over ras en politiek uiteenzette, redelijk goed. In de categorie 'propaganda en politieke psychologie' is het momenteel zelfs het meestverkochte boek. Het ebook kost daar 0,99 dollar (0, 73 euro).

Het verspreiden van het boek is omstreden, weten ook uitgevers. Zo liet de Amerikaanse uitgeverij Elite Minds aan de website Vocativ.com weten het boek uit te geven voor mensen die er een 'oprechte historische en academische interesse in hebben'. De schrijver van Vocativ.com die de 'populariteit' van Mein Kampf als eerste signaleerde, denkt dat het boek vooral nieuwsgierige lezers aantrekt die de gedrukte versie nooit gekocht zouden hebben.

Deel dit artikel