Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Hoge Raad stelt oud-raadslid Delft in gelijk

Home

ANP/Redactie

De uitlatingen over corruptie van oud-fractievoorzitter Martin Stoelinga van Leefbaar Delft aan het adres van voormalig wethouder Christiaan Baljé (VVD) zijn niet onrechtmatig. Dat heeft de Hoge Raad vandaag bepaald. Daarmee bevestigde het hoogste rechtscollege van Nederland de uitspraak van het gerechtshof in Den Haag.

Stoelinga en zijn partij deden in een reeks publicaties uitlatingen die erop neerkwamen dat de wethouder corrupt was en misbruik maakte van zijn positie. Volgens Baljé zijn deze uitlatingen onrechtmatig, omdat zij de grenzen van de vrijheid van meningsuiting hebben overschreden.
Het gaat om een zaak die bekend staat als de pizza-affaire. In mei 2004 dineerde de wethouder in een Italiaans restaurant in Delft. Hij zou restauranteigenaar Salvatore Daga toen subsidie hebben toegezegd.

Toen bleek dat Daga die niet kreeg, liet hij de opnamen die hij van het gesprek had gemaakt onder meer zien aan Stoelinga. Het hof heeft Daga veroordeeld tot een schadevergoeding aan Baljé wegens het publiceren van de camerabeelden.

Deel dit artikel