Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Hof veroordeelt hooligans FC Utrecht

Home

© ANP Pro Shots

Het gerechtshof in Arnhem heeft elf supporters van FC Utrecht wegens rellen veroordeeld. Nog vier supporters werden vrijgesproken. Van de veroordeelden kregen twee minderjarigen werkstraffen van 120 uur plus 2 maanden voorwaardelijke jeugddetentie. De anderen kregen werkstraffen tussen de 90 en 240 uur.

Op 4 december liep de wedstrijd tussen FC Utrecht en FC Twente uit de hand toen woedende supporters de politie in het nauw dreven. Daarbij losten twee agenten waarschuwingsschoten. Acht agenten raakten lichtgewond.

De rellen volgden nadat er vuurwerk in het familievak van FC Utrecht was gegooid. Omdat er vooraf geen aanwijzingen voor rellen waren, stond er geen ME paraat. De politie was met 60 man en honden en paarden aanwezig, maar kon daarmee het Twentevak niet direct ontruimen. De Twentesupporters werden in het gastenvak vastgehouden, maar dat kon rellen niet voorkomen.

De straffen die het hof dinsdag oplegde zijn deels lager dan de politierechter in Utrecht had opgelegd. Ook werden supporters vrijgesproken die eerder waren veroordeeld.

Het Auditteam Voetbal en Veiligheid kwam maandag in een rapport met kritiek op gemeente, politie, voetbalclubs en Openbaar Ministerie rond de wedstrijd. Die hebben te weinig gedaan met belangrijke informatie voorafgaand aan de wedstrijd om de rellen te voorkomen, aldus het rapport.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie