Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

HOE | krijg je Alzheimer-Nederland op de kast

Home

redactie binnenland

Alzheimer-Nederland is boos op concurrent Internationale Stichting Alzheimer Onderzoek (ISAO). Pal voor de jaarlijkse collecteweek, waarvoor AlzheimerNederland vanaf vandaag 15 000 collecten de straat op stuurt, heeft ISAO een nieuwe bulk bedelbrieven op de post gedaan. Aan de ontvanger wordt gevraagd om 10, 20 'of misschien wel' 50 euro over te maken voor onderzoek naar de de ziekte.

,,Een duidelijke poging mee te profiteren van onze collecteweek”, concludeert directeur Marc Wortmann van AlzheimerNederland. ISAO ontkent, maar de sfeer tussen beide goede doelen is opnieuw verziekt.

Wortmann: ,,Wij krijgen boze telefoontjes van collectanten die zich afvragen waarom zij nog langs de deur moeten gaan, als er tegelijk ook mailings worden verspreid.” Alzheimer-Nederland is hoogst ongelukkig met IASO, omdat twee organisaties die geld inzamelen voor hetzelfde doel verwarring wekken bij donateurs.

Alzheimer-Nederland is het oudste fonds en mag een jaarlijkse collecte houden. IASO niet, en verstuurt daarom dit jaar twaalf mailingen. ,,Aan telkens andere groepen, niet iedereen krijgt twaalf enveloppen”, zegt woordvoerder Fred Aarsen. Hij vindt het jammer dat Wortmann kwaad is. ,,We zijn met opzet ruim voor de collecteweek gaan zitten met onze laatste mailing. De brieven zijn rond 28 oktober verstuurd.”

Maar dat is toch juist erg kort voor de collecteweek? Misschien niet zo vreemd dat Wortmann boos is? Aarsen: ,,Nou ja, ik kan me zijn ergernis wel voorstellen. Wij willen graag eens met AlzheimerNederland om de tafel gaan zitten. Het is misschien beter om een ruimere termijn af te spreken.”

Deel dit artikel