Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Hoe grof is Paul de Leeuw?

Home

BIJDRAGEN: HATICE KURSUN; MARCO VISSCHER

Paul de Leeuw presenteert met ingang van oktober zijn programma 'Laat de Leeuw' niet meer vanuit Amsterdam, maar op lokatie. Hij ziet zich daartoe gedwongen nu hij zes dagen per week een rol gaat spelen in de musical 'Heerlijk duurt het langst' van Annie M.G. Schmidt. De Vara is ermee akkoord gegaan dat de opnamen voortaan worden gemaakt in de plaats waar de musical wordt opgevoerd.

Wat vinden we eigenlijk van Paul de Leeuw? Behandelt hij zijn gasten echt lullig, lomp, onfatsoenlijk en onbeschoft? En hoe vermakelijk is 'Laat de Leeuw'? Deze vragen legde het Vara Media Magazine voor aan een aantal bekende Nederlanders die ooit gast zijn geweest in 'Laat de Leeuw'.

Willem Aantjes, oud-politicus, mocht als voorzitter van een commissie die zich bezighoudt met vakantiespreiding samen met enkele kinderen plaatsnemen op de bank: “Die kinderen waren een jaar of twaalf, dertien en aan een van de meisjes vroeg hij: 'Jij hebt al een vriendje, hè? Hebben jullie al getongzoend?' Ik dacht: waar moet dit heen, straks gaat hij nog vragen of ze al geneukt hebben.”

Vincent Bijlo, cabaretier: “Er zijn afleveringen van 'Laat de Leeuw' geweest waarbij je dacht naar een homoshow van AT 5 te kijken.”

Lulu Wang, schrijfster: “Bij het gesprek hield ik mij aan de wetten van het tatoïsme: behandel hem zoals hij jou behandelt en dan kom je vanzelf in zijn denkspoor. Ik bedoel: als hij doorlopend grappig is en jij heel serieus, dan maakt hij gehakt van je, dan verlies je altijd.”

Kees Schilperoort, collega-presentator: “Paul is natuurlijk een pestkop.”

Eric Duit, medewerker van platenmaatschappij Virgin en begeleider van de (toen nog complete) Spice Girls: “Dat Engels van hem is natuurlijk om te huilen. De spraakverwarring begon er al mee dat hij het over buildfuckers had. Hij bedoelde bouwvakkers die altijd naar meisjes fluiten. Of zij daar geen last van hadden. Pas na afloop heb ik ze kunnen uitleggen waar hij nu eigenlijk op doelde.”

Deel dit artikel