Hockeysters na thriller tegen 'Black Sticks' naar finale

home

© REUTERS
Update

De Oranje-hockeysters van bondscoach Max Caldas hebben vanavond na een heuse thriller de finale van het olympisch toernooi bereikt. Nederland versloeg Nieuw-Zeeland na shoot-outs. Na de reguliere speeltijd en de verlengingen van twee keer 7,5 minuut stond het 2-2.

Na 70 minuten was de stand 2-2. Maartje Paumen bracht twee keer de gelijkmaker op haar naam. In de verlenging werd niet gescoord. Beide teams mochten daarna vijf keer op de keepster afgaan om in 8 seconden een score te bewerkstelligen.

Oranje was in de shoot-outs met 3-1 te sterk. Doelvrouw Joyce Sombroek steeg in de shoot-outs tot grote hoogte. Ze stopte liefst drie inzetten van Nieuw-Zeeland, die de 'Black Sticks' worden genoemd. Ellen Hoog schoot Oranje uiteindelijk in de vijfde ronde naar de finale.

Nederland speelt in de finale, die vrijdag wordt gespeeld om 21.00 uur Nederlandse tijd, tegen de winnaar van het duel tussen Argentinië en Groot-Brittannië. Die wedstrijd wordt later vanavond gespeeld.

Het is voor de derde keer op rij dat Nederland de finale haalt van een olympisch hockeytoernooi. Nederland won bij Peking 2008 in de finale met 2-0 van China. Bij Athene 2004 verloor Oranje in de eindstrijd van Duitsland (1-2).

Lees verder na de advertentie
© reuters

HHH leeft mee met hockeysters

© afp
© afp
© reuters
© getty

Trouw.nl is vernieuwd. Ter kennismaking mag u nu gratis onze artikelen lezen.

Deel dit artikel

Advertentie