Hockeyers pijnlijk onderuit tegen Spanje

home

De Nederlandse hockeyers hebben zaterdag in de tweede wedstrijd van het vierlandentoernooi in Düsseldorf een pijnlijke nederlaag geïncasseerd. Spanje was met 2-0 te sterk voor Oranje, dat donderdag in Duitsland nog met 3-0 België versloeg.

De routiniers Pol Amat (strafbal) en Santi Freixa (strafcorner) brachten de treffers op hun naam. De ploeg van bondscoach Paul van Ass liet vier strafcorners onbenut.

Dankzij doelman Jaap Stockmann viel de nederlaag voor het slordige Nederland niet hoger uit. Hij verrichtte een aantal prima reddingen, vooral kort na de rust op doelpogingen van Pau Quemada.

Oranje was pas in de 48ste minuut dicht bij een treffer. De strafcorner van Taeke Taekema werd door doelman Francisco Cortes fraai gepareerd. In de slotfase ging het met de korte hoekslag van Oranje opnieuw drie keer mis. De Spaanse keeper bleef goed overeind.

Nederland speelt zondag in de laatste wedstrijd tegen olympisch kampioen Duitsland. Het gastland speelde zaterdag verrassend gelijk tegen België (3-3).

Lees verder na de advertentie

Trouw.nl is vernieuwd. Ter kennismaking mag u nu gratis onze artikelen lezen.

Deel dit artikel

Advertentie