Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Hockeyers pijnlijk onderuit tegen Spanje

Home

De Nederlandse hockeyers hebben zaterdag in de tweede wedstrijd van het vierlandentoernooi in Düsseldorf een pijnlijke nederlaag geïncasseerd. Spanje was met 2-0 te sterk voor Oranje, dat donderdag in Duitsland nog met 3-0 België versloeg.

De routiniers Pol Amat (strafbal) en Santi Freixa (strafcorner) brachten de treffers op hun naam. De ploeg van bondscoach Paul van Ass liet vier strafcorners onbenut.

Dankzij doelman Jaap Stockmann viel de nederlaag voor het slordige Nederland niet hoger uit. Hij verrichtte een aantal prima reddingen, vooral kort na de rust op doelpogingen van Pau Quemada.

Oranje was pas in de 48ste minuut dicht bij een treffer. De strafcorner van Taeke Taekema werd door doelman Francisco Cortes fraai gepareerd. In de slotfase ging het met de korte hoekslag van Oranje opnieuw drie keer mis. De Spaanse keeper bleef goed overeind.

Nederland speelt zondag in de laatste wedstrijd tegen olympisch kampioen Duitsland. Het gastland speelde zaterdag verrassend gelijk tegen België (3-3).Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie