Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Historisch studiocomplex BBC verkocht

Home

Redactie

Het intussen verkochte Television Centre van de BBC in het westen van Londen. © afp

De BBC heeft het studiocomplex verkocht waar legendarische tv-series als Fawlty Towers en Monty Python's Flying Circus werden opgenomen. Dat heeft de Britse omroep gisteren bekendgemaakt.

Het Television Centre in het westen van Londen, door zijn cirkelvorm ook wel de 'doughnut' genoemd, werd voor 200 miljoen pond verkocht aan projectontwikkelaar Stanhope.

De Britse openbare omroep verhuist de productie en een groot deel van de kantoren uit Londen om bezuinigingen door te voeren. Dat is nodig doordat de regering in 2010 besloot de toelage voor de BBC gedurende zes jaar te bevriezen.

Topverdieners
Daarnaast werd bekend dat de BBC in het seizoen 2011/2012 16 miljoen pond betaalde aan de zestien topverdieners binnen het bedrijf. Zo verdient oud-voetballer Gary Lineker meer dan 1 miljoen pond per jaar als gastheer van het sportprogramma Match of the Day.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie