Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Hind legt ziel bloot op nieuwe cd

Home

(Novum) - Zangeres Hind legt op haar nieuwe cd 'Halfway home' haar ziel bloot. "De fans komen veel meer over mij te weten. Ik heb hier echt mijn ziel in gelegd", vertelt zij aan Novum Nieuws. Haar nieuwe cd, die een mix bevat van Arabische en Westerse popmuziek, is volgens eigen zeggen tien keer beter dan haar debuutalbum uit 2003. "Ik heb veel meer tijd gehad", legt Hind uit, "en ik ben gegroeid als artiest en ook qua stem."

'Halfway home' werd opgenomen in Amerika en in Spanje. De 20-jarige zangeres kon geen geschikte Nederlandse producer vinden voor haar cd en werkte daarom aan het album met een Britse, een Griekse en een Cubaanse producer. "Ik wil geen enkele producer in Nederland beledigen, maar er was niemand die mijn stijl en de invloeden begreep", vertelt Hind. "Ik wilde echte authentieke instrumenten gebruiken op mijn cd en daar moet je wel mee om kunnen gaan. In Nederland hebben we niemand kunnen vinden."

De zangeres schreef zelf vier liedjes voor het album. De titelsong 'Halfway home', het nummer 'What is love', gebaseerd is op een Portugese fado, het Indiaas getinte 'Ya Wili' en 'Ashamed'. Tjeerd Oosterhuis schreef de muziek voor 'Ashamed', het laatste nummer op het album. Het nummer gaat over uitgeprocedeerde asielzoekers. "Het album was al af, maar ik wilde nog een nummer schrijven over de vluchtelingensituatie in Nederland. VluchtelingenWerk Nederland is een goed doel waar ik me voor inzet en helemaal achter sta", legt ze uit. "Voor ons is een dak boven het hoofd vanzelfsprekend, maar dat is niet voor iedereen zo. Ieder mens heeft recht op een veilige omgeving."

Het nummer 'Habbaytek besaif' zingt de zangeres compleet in het Arabisch. Ook het refrein van 'I'll go on' is in het Arabisch. De Marokkaanse Salah Edin neemt de Arabische rap voor zijn rekening in het nummer 'In the distance'. Hind heeft bewust niet gekozen voor een commerciële rapper als Ali B. " Ik zocht naar een iemand die in het Marokkaans kon rappen." Salah toert met de Wu Tang Clan en Hind zegt het gevoel te hebben dat hij 'groot' gaat worden.

De half Nederlandse, half Marokkaanse Hind voelt zich thuis in zowel Nederland als Marokko. Bij het maken van het album heeft ze geen moment nagedacht over de enigszins verstoorde situatie in Nederland, na de moord op Theo van Gogh in 2004. "Ik heb mij daar helemaal niet mee beziggehouden. Ik vind dat ik als zangeres niet moet uitstralen wat wel of niet goed is", legt zij uit. "Ik maak gewoon wat ik mooi vind en waar ik voor sta. Iedereen moet zijn of haar geloof op zijn eigen manier beleven. Dat is iets van jezelf."

Het nieuwe album van de ex-Idols-zangeres verschijnt op 3 oktober. De single 'Give me a sign' komt deze week uit. Vanaf eind januari is Hind te zien in het theater. De zangeres probeert de sfeer van het album te vertalen naar het theater. "We zijn druk bezig met vier dansers, choreografieën, mooi licht en goeie muzikanten", legt ze uit.

In het allereerste seizoen van het tv-programma ' Idols' in 2003, bereikte Hind de derde plaats na Jamai en Jim. Voor haar debuutalbum 'Around the world' mocht de zangeres in 2004 een gouden plaat in ontvangst. Ze verkocht meer dan 40.000 exemplaren van de cd. Voor dit album ontving ze eveneens in 2004 een Edison Music Award.

Deel dit artikel