Hillen: kabinet gaat goed nadenken over JSF

home

Hans Hillen © anp
Update

Het kabinet gaat goed nadenken over hoe het nu verder moet met de JSF. Minister Hans Hillen van Defensie heeft dat vandaag gezegd na de ministerraad.

Daar heeft hij formeel gemeld dat de Tweede Kamer vannacht een motie heeft aangenomen om te stoppen met het JSF-project. Hillen sprak van 'een forse uitspraak'. Hij voegde eraan toe dat hij de Kameruitspraak heel serieus neemt. Hij zei niet hoe lang het kabinet gaat nadenken.

Duur
De JSF moet de opvolger worden van de F16-gevechtsvliegtuigen. Een Kamermeerderheid wil stoppen met de ontwikkeling van het toestel omdat het te te duur is en te weinig oplevert.

Het kabinet heeft ook ingestemd met een onafhankelijk onderzoek naar de kosten van terugtrekking uit het JSF-project. Dat moet in oktober of november klaar zijn. Wie dat onderzoek gaat uitvoeren, is nog niet bekend.

Op zijn wekelijkse persconferetie na de ministerraad zei premier Mark Rutte dat het kabinet de tijd neemt om een oordeel te vellen over de Kamermotie. Of de kabinetsreactie na de verkiezingen komt of daarvoor kon hij nog niet zeggen.

Lees verder na de advertentie

Trouw.nl is vernieuwd. Ter kennismaking mag u nu gratis onze artikelen lezen.

Deel dit artikel

Advertentie