Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Hezbollah: Israël viel onderzoekscentrum in Syrië aan

Home

Een man staat voor een gebouw in Damascus dat is vernietigd na een luchtaanval van het Syrische leger. © reuters

De Libanese sjiitische beweging Hezbollah heeft donderdag 'de barbaarse aanval' van Israël op een Syrisch onderzoekscentrum veroordeeld. Hezbollah meldde dat Israëlische gevechtsvliegtuigen een militair onderzoekscentrum in Jamraya, ten noordwesten van de Syrische hoofdstad hebben gebombardeerd. Het centrum ligt circa 15 kilometer van de Libanese grens.

Het Syrische leger maakte woensdag bekend dat de Israëlische luchtmacht een aanval had gepleegd op een militair onderzoekscentrum bij de hoofdstad Damascus. Volgens die mededeling, uitgezonden op de staatstelevisie, werd het gebouw geruïneerd. Twee mensen zouden zijn omgekomen. Israël zwijgt over de actie.

Deze 'nieuwe zionistische agressie tegen Syrië' moet worden veroordeeld door heel de Arabische en islamitische wereld, meent de radicale sjiitsche groepering die haar thuisbasis heeft in het zuiden en oosten van Libanon.

Moskou
De Russische regering heeft zijn zorgen geuit over de mogelijk aanval. Het ministerie van Buitenlandse Zaken liet in een verklaring weten dat als de vermoedens waar zijn, het een 'niet uitgelokte aanval op een doelwit in een soeverein land betreft. Het schaadt schaamteloos de VN-vereenkomst en is onacceptabel.'

De aantijging verhoogt het risico dat het conflict zich tot buiten de grenzen van Syrië uitbreidt. Israël zou bezorgd zijn dat wapens, waaronder chemische, in handen vallen van de Libanese organisatie Hezbollah. Dit is een vijand van Israël, maar een bondgenoot van de Syrische president Bashar al-Assad. Ook Rusland staat nog steeds achter zijn oude bondgenoot Assad.


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel