Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Hevig verzet bij ontruiming kraakpand

Home

(Novum) - De ontruiming van een kraakpand in Amsterdam verloopt dinsdagmiddag stroef. Dat meldt de politie. Bij de ontruiming van een woning aan de Bilderdijkstraat in Amsterdam-West werd verzet geleverd door krakers die zich in het pand bevonden. Volgens een politiewoordvoerder zijn leden van de Mobiele Eenheid die het pand wilden ontruimen overgoten met spiritus en ammoniak. Ook werden zij bekogeld met metalen pijpen. Niemand raakte gewond.

De krakers hadden in het pand een raamwerk van steigermateriaal gebouwd, waardoor de Mobiele Eenheid niet kon binnenkomen. Een deel van de Bilderdijkstraat was vanwege de ontruiming afgesloten.

Het pand aan de Bilderdijkstraat is omstreeks 18.30 uur ontruimd, meldt een politiewoordvoerder. Bij de ontruimingen zijn in totaal vijf mensen aangehouden. Zij zijn gearresteerd voor obstructie, het negeren van bevelen van de politie of het gooien van voorwerpen.

Dinsdagochtend begon de ontruimingsactie van de politie. Toen was volgens de politie nog geen sprake van een gespannen sfeer. Inmiddels zijn ook onder meer aan het Muntplein en aan de Spuistraat panden ontruimd.

De politie is dinsdagavond nog bezig met de ontruiming van een gekraakt pand aan de Van Ostadestraat in Amsterdam-Zuid.

Deel dit artikel