Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Het vest van Federer en de regenjas van Serena Williams

Home

Fred Buddenberg

Wimbledon is het enige tennistoernooi ter wereld met een kledingvoorschrift voor de deelnemers. De shirts, broeken, sokken, schoenen, petjes, zonnekleppen, zweetbandjes en eventuele bandages van de spelers en speelsters dienen overwegend wit te zijn.

Het is een van de Wimbledontradities, die ieder jaar wel voor enige opwinding en spanning zorgen. Wie doet er iets geks en wie durft een beetje af te wijken. Vorig jaar stond de Française Golovin volop in de schijnwerpers. Onder haar witte rokje droeg ze een felrood sportbroekje. De Engelse kranten stonden er vol van, de fotografen hadden er een dagtaak bij, maar de Wimbledonbazen traden niet op.

Tegenwoordig is Wimbledon voor spelers, speelsters en natuurlijk hun sponsors het podium om zich op kledinggebied te onderscheiden. Federer wandelde de laatste twee jaar in een crèmekleurig colbertje de Londense grasbanen op. Met als logo zijn initialen, de Zwitserse vlag, een plukje gras en in 2006 drie en in 2007 vier rackets, naar gelang het aantal Wimbledontitels dat hij op dat moment in bezit had. De Zwitser hing na de toss het jasje keurig over zijn stoel. Het ontbrak er nog maar aan dat de organisatie een speciale kapstok voor hem liet aanrukken.

Dit jaar heeft Nike, de Amerikaanse sponsor van Federer, voor de gelegenheid een speciaal vest laten maken. Zo’n vest dat je vooral bij cricket ziet en bij tennisleraren die het vooral van hun uiterlijk en niet van hun talent moeten hebben. Het vest van Federer is een limited edition, er zijn er 230 van gemaakt, naar het aantal weken dat Federer nummer één van de tenniswereld is. De vijf knopen verwijzen naar zijn vijf Wimbledontitels. Kosten in de winkel: 300 euro.

Bij de vrouwen gebruikten Maria Sjarapova en Serena Williams de afgelopen dagen het gras van Wimbledon als een catwalk. Sjarapova, die vorig jaar rechtstreeks als ballerina uit een uitvoering van het Zwanenmeer naar Londen leek gekomen, heeft zich nu in mannenkleren gehuld. De Russin kwam in een tuxedo-jasje de baan op. Er hoort ook nog een lange broek bij, maar die doet ze waarschijnlijk pas aan als het goede weer in Britse hoofdstad omslaat. En geen jurkje dit jaar, maar een korte broek.

Op de persconferentie van Sjarapova na haar partij tegen Foretz werden tien vragen gesteld over haar kleding en drie over tennis. Serena Williams verging het niet anders. De Amerikaanse presenteerde zich afgelopen maandag in een regenjas, compleet met ceintuur en gespen rond de polsen. Uiteraard een van Burberry, haar favoriete merk. Serena ’onthulde’ dat er maar weinig mensen zoveel jassen in haar kledingkast hebben hangen als zij. Opvallend toch voor iemand die in Florida woont. En, vertelde ze ook nog, de kleermaker had geen half werk geleverd. Alle stiksels waren van goud! En nu maar hopen dat het gaat regenen.

Deel dit artikel