Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Heropening Kunsthal druk bezocht

Home

Opbouw van de tentoonstelling SHOES in de Kunsthal. © anp

Rond de 3600 bezoekers zijn afgekomen op de heropening van de Kunsthal in Rotterdam. Voordat het museum om 14 uur open ging, stond er al een lange rij mensen voor de ingang. Ook later in de middag stond er nog een flinke rij.

Een woordvoerster sprak van een gezellige drukte. Onder de bezoekers waren veel vrouwen met hoge hakken aan, ter ere van de openingstentoonstelling SHOES (Sexy Heels or Easy Sandals).

Het museum was zeven maanden dicht voor een grondige renovatie. Zo is de ingang verplaatst van de hellingbaan naar de andere kant van het pand. Bezoekers komen nu binnen via het restaurant en de museumshop. De nieuwe entree werd feestelijk geopend door de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb en museumdirecteur Emily Ansenk.

Beveiliging verbeterd
Bij de renovatie is ook de beveiliging van de Kunsthal verbeterd. Zo liggen voor de glazen pui aan de Museumparkzijde flinke keien in het gras die een eventuele ramkraak moeten tegengaan. Ook camera's behoren tot de zichtbare aanpassingen.

In oktober 2012 was de Kunsthal doelwit van een grote kunstroof. Dieven gingen aan de haal met zeven schilderijen, waaronder twee werken van Monet, een Picasso en een Gauguin.

Koning Willem-Alexander opent in de Kunsthal komende dinsdag de tentoonstelling De Tweede Wereldoorlog in 100 voorwerpen.

Lees verder na de advertentie
© anp

Deel dit artikel