Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Hella Kuipers twittert schrijftips

Home

Voormalig Schrijf!-columniste Hella Kuipers twittert vanaf nu dagelijks schrijftips en allerlei andere overpeinzingen die door de schrijvende geest dwalen. Volg Hella's tweets hier rechts op deze pagina en doe er uw voordeel mee.

Maar lees eerst de 10 basistips. (want dat u 'altijd van u af moet schrijven', dat wist u al)

schrijftip 1 Dagelijks doen! Niet over schrijven denken of lezen, jezelf als schrijver neerzetten in de dag. Schrijven als manier van leven.

schrijftip 2 Wilskracht is voor strafregels. Zie je innerlijke schrijver als een kind, dat gepaaid moet worden met speelgoed en snoepjes.

schrijftip 3 Elke dag een schrijfveer is een boek in een jaar. http://www.heldenreis.nl/Schrijfveren

schrijftip 4 Lees alle genres, vooral het genre dat je zelf wil schrijven, en wees je bewust van de technieken die de auteur gebruikt.

schrijftip 5 Kill your darlings. Maar pas na het voltooien van de eerste versie!

schrijftip 6 Staar je bij het schrijven van de eerste versie van je verhaal niet blind op het begin. Laat die prullenmand nog even leeg.

schrijftip 7 Schrijf een mission statement. Wat wil je met jouw schrijverschap? Dat werkt motiverend en verHELDerend.

schrijftip 8 Er is een jaarlijkse wedstrijd voor de slechtste beginzin. It was a dark and stormy night! Kijk op www.bulwer-lytton.com .

schrijftip 9 Beantwoord zo snel mogelijk de klassieke vragen: wie zijn deze personen en wat is er met ze, waar zijn we en in welke tijd.

schrijftip 10 Leuk leuk: Tom Swifties in het Nederlands! http://www.welokee.nl/welokee/swifties/

Deel dit artikel