Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Heldringprijs voor journaliste De Gruyter

Home

De redactie van NRC in Amsterdam. © ANP

Caroline de Gruyter heeft zaterdag de Heldringprijs gewonnen. Dat is de prijs voor beste columnist. De Gruyter kreeg de Heldringprijs zaterdag tijdens 'De 6e Nacht van NRC' in De Doelen in Rotterdam uitgereikt door juryvoorzitter Clairy Polak.

De Gruyter schrijft wekelijks haar column 'In Europa' voor NRC Handelsblad. Ze werkt sinds 1994 voor de krant, eerst als correspondente in het Midden-Oosten en tegenwoordig vanuit haar woonplaats Wenen. De Gruyter won in 2013 al de Anne Vondelingprijs.

"Het is fascinerend om over het onderwerp Europa te schrijven. Helemaal in deze tijd. Daarom ben ik best wel trots dat ik deze prijs voor mijn columns mag ontvangen", aldus de winnares.

Eerder ging de Heldringprijs naar onder anderen Hans Goslinga (Trouw), Sheila Sitalsing (Volkskrant) en Folkert Jensma (NRC Handelsblad). De prijs is een eerbetoon aan Jérôme Louis Heldring, voormalig hoofdredacteur en columnist voor NRC Handelsblad.

Deel dit artikel